Blog

Uit de media!

Training journalistiek voor vrijwilligers groot succes


Op de foto staan de cursisten van de training Journalistiek van de afgelopen cursus.

DIEREN – Het Loket Vrijwillige Inzet van St. VIVA Rheden biedt deskundigheidsbevordering aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Woensdagavond 18 maart is de eerste training van dit jaar afgesloten.

Docent Niek Arts verzorgde de drie trainingsbijeenkomsten in de Oase en mocht deze enthousiaste vrijwilligers een certificaat overhandigen. Voor de training Journalistiek is veel belangstelling, zoveel zelfs dat volgende week de tweede training start en in september de derde van dit jaar.

Niek Arts

De trainingen worden gegeven door trainer, freelancejournalist en tekstschrijver Niek Arts van Uniek verhalen. Hij ontwikkelde deze cursus speciaal voor vrijwilligers die werken aan hun clubblad, wijkkrant of verenigingswebsite. Niet alleen om het beter leren schrijven van teksten maar juist ook om het vinden van verhalen. Dingen om over te schrijven. “Mijn filosofie is: in alles zit een verhaal” aldus Niek Arts.

In de cursus komt onder andere aan de orde: het schrijven van verslagen, interviewtechnieken en het schrijven van persberichten.

Derde cursus start in september 2015

Alleen voor de derde training kunnen vrijwilligers zich nog aanmelden. Voor meer info: Loket Vrijwillige Inzet, Maud van Braam, mail: maudvanbraam@viva-rheden.nl

Op de foto staan de cursisten van de training Journalistiek van de afgelopen cursus.

Bron: rheden.nieuws.nl