Tekstschrijven

Tekstschrijven

Een rake tekst die goed begrepen wordt, die zet je niet zomaar op papier. Het schrijven van goede teksten, blogs, interviews en sociale mediaberichten wordt daarom vaak uitbesteed. Ik onderscheid me in persoonlijke verhalen en unieke content. Ik schrijf zowel voor online als voor papieren producties.

Blogs
Een blog wordt vaak ingezet door bedrijven en organisaties om zichzelf te profileren. Door kennis, kunde, informatie en ervaringen te delen met klanten. Kenmerken van een goede blog zijn:

• Actueel
• Interessant om te lezen
• Belooft iets aan de lezer
• Logische opbouw
• Persoonlijk en toegankelijk geschreven
• Wordt vaak opgevolgd door een nieuwe blog

Veel bedrijven en organisaties laten hun blogs ghostwriten. Dat betekent dat de tekstschrijver de blog voor iemand schrijft. Hiermee voldoet een blog aan de bovenstaande kenmerken en kost het de ‘blogger’ minder energie en moeite. Want goed bloggen is een vak.

Klantcases en interviews
Het delen van ervaringen van klanten wordt steeds meer toegepast. Een eerlijk verhaal over hoe een uitdaging door een bedrijf is aangegaan werkt steeds beter. Voor verschillende bedrijven en organisaties maak ik klantcases waarin ik het verhaal achter een opdracht of succes uitdiep en opschrijf. Hierbij komen mijn journalistieke kwaliteiten goed van pas.

Websites
Een bedrijf of organisatie kan niet zonder duidelijke website. Een goed vormgegeven website met pakkende teksten maakt het verschil. Ik verzorg de complete teksten voor websites. Eventueel kan ik samen met partners uit mijn netwerk zorgdragen voor vormgeving, websitebouwen en SEO- en SEA-teksten.

Eindredactie
Zelf een tekst geschreven? Laat hem dan eens nalezen door iemand anders. Ik verzorg graag voor u de eindredactie. Een goede eindredacteur denkt met zijn klant mee, geeft suggesties voor verbeteringen en zorgt ervoor dat een tekst klaar is voor publicatie. Eventueel kan ik als eindredacteur ook al eerder instappen. Ik vervul dan meer de rol van meelezer en coach.

Klanten
Zij gingen u onder meer voor:

Editoo
SPA Arnhem
NCZ
Agro expertiseburo De Koning