Journalistiek

Journalistiek

Van de journalistiek gaat mijn hart harder kloppen. Logisch dus dat ik deze opleiding heb gevolgd. Met het maken van verhalen voed ik mijn onuitroeibare honger naar informatie. Daarom maak ik graag journalistieke producties, om mooie en unieke verhalen toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Interviews
Ik wil graag alles weten van mensen. Daarom vraag ik altijd door. Ik wil het spreekwoordelijke ‘naadje van de kous weten’. Mijn manier van werken kenmerkt zich door de degelijke voorbereiding, duidelijke vraagstelling en mooi uitgewerkte verhalen. In de afgelopen jaren interviewde ik zowel voor televisie als voor gedrukte media.

Magazines
Het mooie van een magazine is dat er ruimte is voor diepgaande verhalen. De lezer neemt er de tijd voor. Je gaat er eens goed voor zitten. Voor mij als journalist betekent dit dat je verhaal echt gewaardeerd wordt. Voor magazines en tijdschriften maak ik:

• Reportages
• Interviews
• Achtergrondverhalen
• Sfeerverslagen

Redactie
Voor een tijdschrift, (journalistieke) website of ander medium verzorg ik regelmatig de redactie. Een stukje overstijgend werk: zoals een formule uitdenken, bewaken en verder vormgeven. Ik ben dan meer aan het managen en regelen. Er komt planning, projectmanagement, financieren en netwerken bij kijken. Voor verschillende media vervul ik de rol van redacteur en hoofdredacteur.

Eigen werk
Ik maak ook graag eigen (journalistieke) producties. Zo blog ik regelmatig onder een pseudoniem op verschillende websites, maak ik reportages over sportwedstrijden en heb ik een vijftal levensboeken geschreven. Het maken van eigen werk houdt me scherp en geeft nieuwe inspiratie.

Klanten
Zij gingen u onder meer voor:

VastWerken
BodyLife
Van Munstermedia
StoryTerrace
MeetingMagazine