Communicatie

Communicatie

Je boodschap goed overbrengen bij je doelgroep, daar draait communicatie om. Maar hoe pak je dat aan? Welk middel zet je in en wanneer publiceer je wat? De antwoorden hierop dragen bij aan het communicatiesucces. Vertel hierbij een sterk en persoonlijk verhaal, ook wel storytelling genoemd.

Communicatieplan
Succesvolle communicatie vraagt om een duidelijk plan. Vaak wordt een communicatieplan voor een heel jaar gemaakt. Je stelt doelen, bedenkt hoe je die gaat halen en legt dit vast. Je legt de basis vast. Zo weet iedereen wat er wanneer verwacht wordt.

Een goed communicatieplan gaat samen met een contentplanning: wanneer publiceer je welk artikel, tweet of filmpje? Ik ondersteun voornamelijk (kleinere) mkb-bedrijven bij het opstellen van hun communicatieplan en contentplanning. Een gedeelte van de (geschreven) content maak ik zelf. Voor de andere content, zoals fotografie, film en illustraties, werk ik samen met andere professionals.

Sociale media
Voor succesvolle communicatie zet je de sociale mediakanalen slim in. Belangrijk bij goede communicatie is het inzetten van de juiste sociale mediakanalen. Ik ken deze kanalen, weet hoe ze werken en welk kanaal het beste bij welke communicatie-uitdaging past. Ik adviseer hierin, maak de content en beheer deze kanalen voor klanten.

Projectmanagement
Voor het uitrollen van een eerder opgesteld communicatieplan is het belangrijk om het overzicht te houden. Zo blijf je scherp op je gestelde doelen en kun je bijsturen wanneer dat nodig is. Hieraan gekoppeld zit een stuk projectmanagement. Als projectmanager heb ik al verschillende projecten, groot en klein, mogen begeleiden.

Klanten
Zij gingen u voor:

Editoo
NCZ